Menu Sluiten

Battle of the schools, Climate Swipe

Battle of the schools Groningen 2019

In oktober 2019 heb ik meegedaan aan een design wedstrijd op de Noorderpoort in Groningen. Bij dit evenement was het de bedoeling dat we 48 uur aan een opdracht van een echt bedrijf zouden gaan werken.

Wij kregen een opdracht van provincie Groningen waarvoor wij een platform moesten gaan ontwerpen die jongeren zou gaan betrekken bij de klimaatproblemen.

Het uiteindelijke product is een web app geworden waarop je op verschillende topics kon stemmen over het klimaat en vervolgens in discussie kon gaan met andere jongeren over dit topic. Een voorbeeld is bijvoorbeeld: Er moeten meer windmolens in zee worden geplaatst. Hier kon je dus mee instemmen of tegenstemmen. Als je vervolgens instemde dan kon je in discussie gaan met andere jongeren over dit topic. Het filmpje hierboven laat duidelijk zien hoe de app werkt.

Ik ben natuurlijk begonnen met het ontwerpen van het inlogscherm. Ik heb er voor gekozen om ook in te kunnen loggen door middel van Facebook en Google omdat veel mensen tegenwoordig bijna allemaal Facebook hebben en niet altijd zin hebben om een account aan te maken.

Als je de rondleiding door de app hebt gehad krijg je dit scherm te zien. Dit is een topic waar je mee in kunt stemmen of kunt tegenstemmen. Naast het topic kun je praten met mensen die ook hebben ingestemd met dit topic. Als je wilt kun je het topic ook volgen zodat je hem gemakkelijk terug kunt vinden.

Aan de linkerkant zie je pop-ups die je kunt krijgen als je de app een tijdje gebruikt. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn: “Wil je zelf een stelling toevoegen?” of “Congratualtions!” En aan de rechterkant zie je je profiel.

1+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *